valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Vaatehuolto tähtää tekstiilin käyttöiän pidentämiseen

Vaatehuolto kattaa lyhyesti sanottuna kaikki vaatteiden huoltoon liittyvät toimenpiteet pyykinpesusta ja oikeiden pesuaineiden aina tuulettamiseen ja vaatteiden korjaukseen/parsimiseen asti. Perusteellisempi vaatteiden huolto on usein paikallaan myös ennen vaatteen kausivarastointia, sekä joissain tapauksissa myös varastoinnin jälkeen. Näin suoritettuna vaatehuolto varmistaa, että varastoon vietävät vaatteet ovat puhtaita ja ehjiä; eivätkä tahrat ja lika pääse pinttymään tekstiileihin kiinni säilytyksen aikana. Asianmukaisesti suoritettu vaatteiden huolto on usein paras tapa varmistaa, että hankkimasi vaatteet kestävät mahdollisimman pitkään. Vaatehuolto ei ole vaikeaa, eikä se aina vaadi suurtakaan ajallista panostusta.

Kerro omat vaatehuoltoon liittyvät vinkkisi
Haluatko jakaa omat vaatehuoltoon liittyvät vinkkisi muille? Voit jakaa omat vinkkisi muille pistäytymällä Facebook-sivuillamme, tai käyttämällä artikkeleiden lopusta löytyvää kommentointi-toimintoa.


kauluspaidan silitys

Kauluspaidan silittäminen

Kauluspaidan silittäminen onnistuu helposti kun silitys suoritetaan järjestelmällisesti.
Vinkit kauluspaidan silittämiseen

kenkien puhdistaminen ja huolto

Kenkien puhdistus ja hoito

Jalkineiden säännöllinen puhdistus pitää sekä arki- että juhlakäytössä olevat kengät hyvässä kunnossa. Vinkit kenkien hoitoon
 
silityslämpötilan valinta

Silityslämpötilat

Oikean silityslämpötilan valinnalla varmistetaan, että tekstiili suoristuu pesun jäljiltä ilman että silitys rasittaa tekstiiliä tarpeettomasti. Lue lisää silityslämpötiloistaHelpota vaatehuoltoa hyvillä materiaalivalinnoilla

Vaatehuolto on helppoa jos pyrit valitsemaan käyttöösi kestäviä ja helppohoitoisia materiaaleja - - eli käytännössä vaateiden hoitoon tulisi kiinnittää huomioita ja kaupassa, vaatteen osto hetkellä. Kun suosit materiaaleja, jotka voidaan pestä 60 asteessa, saat hankkimasi tekstiilit myös varmemmin puhtaiksi tavallisen pyykinpesun yhteydessä; jolloin tekstiilit myös säilyttävät käyttömukavuutensa pitempään.

Myös tahranpoisto liittyy oleellisesti vaatehuoltoon - - Sivustomme pitää sisällään kattavan tahranpoisto-oppaan josta löydät vinkit ja niksit yleisimpien materiaalin ja tahrojen poistoon.

Ladataan hakua