valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/ / Marseille -saippuan käyttö siivouksessa

Marseille -saippuan käyttö siivouksessa


Marseille saippua sopii hyvin monien nahkapintojen puhdistukseen.

Marseille saippuan käyttö siivouksessa
Savon de Marseille - eli marseille saippua


Alkuperäinen Marseille -saippua (Savon de Marseille) on alun perin ranskalainen tuote, jonka valmistus alkoi nimensä mukaisesti Marseillessa. Marseille -saippuan tekoon käytetään ainoastaan kasviöljyjä (oliivi-, kookos- ja palmuöljyjä). Valmistustavasta johtuen tuotetta voidaan pitää myös luonnontuotteena. Kyseistä saippuaa voidaan käyttää henkilökohtaisen hygienian lisäksi, myös siivouksessa ja tahranpoistossa. Marseille -saippua sisältää hyvin paljon rasvaa (yli 70%), joten se soveltuu hyvin esimerkiksi nahan puhdistukseen.

Marseille -saippuan käyttö
Mikäli Marseille -saippualla puhdistetaan kankaita/tekstiilejä, on suositeltavaa kokeilla saippuan soveltuvuus tekstiilille (testaa huomaamattomaan kohtaan). Soveltuvuus kannattaa myös testata mikäli kokeilet Marseille -saippuaa uudelle pinnalle (pinnalle jota et ole ennen puhdistanut kyseisellä saippualla).

Koska kyseessä on erittäin rasvainen tuote, voidaan puhdistustyötä helpottaa hieromalla Marseille -saippuaa esim. pesusieneen. Pesusienen tai liinan käyttö on usein huomattavasti helpompaa kuin rasvaisen saippuapalan käsittely.

Nahan puhdistus Marseille -saippualla
Ennen puhdistuksen aloittamista Marseille -saippua voidaan myös pilkkoa/leikata pieniksi paloiksi. Esimerkiksi tummanahka värjää helposti saippuan, joten käyttämällä pientä saippuanpalaa vältytään koko saippuan värjääntymiseltä. Jotkin nahkapinnat saattavat pesun jäljiltä tuntua hieman "kovilta", usein tilanne kuitenkin muuttuu käytössä.

Marseille -saippuaa voit kokeilla esim. nahkakäsineiden puhdistamiseen, nahkasohvan hoitoon tai nahkaisen kellonrannekkeen puhdistukseen.

Marseille -saippua ja nahkapenkit
Monet autoharrastajat ja tuunaajat käyttävät Marseille -saippuaa myös nahkapenkkien puhdistamiseen. Näissä tilanteissa saippualla korvataan nahkapenkkien ja –sisustusten puhdistukseen tarkoitetut erikoisaineet.

Marseille -saippua mistä sitä saa?
Aidon Marseille -saippuan saatavuus saattaa vaihdella suuresti alueittain, sillä suurimmistakaan kaupungeista kyseistä tuotetta ei löydy aivan joka automarketista, mutta tuotetta kannattaa kysellä tavarataloista joissa on hieman tavallista isompi parfyymiosasto. Lisäksi kyseistä saippuaa löytyy monista ekologiseen siivoukseen ja kodinhoitoon erikoistuneista verkkokaupoista, joista muutaman euron hintainen saippua on helposti tilattavissa.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua